Translate

Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2017

Τι δεν καταλαβαίνεις Έλληνα;;;




Ζούμε σε μια εποχή, κυριαρχίας του «κόσμου της οικονομίας» και των μπίζνεσμεν.
 Τα πάντα αξιολογούνται με τους νόμους της οικονο­μίας που εκμηδενίζει οποιαδήποτε άλλη ενσωματωμένη αξία και πε­ριεχόμενο. Οι μεγάλες όμως οικονομικές πράξεις και κέρδη απαιτούν την υπέρβαση της θεσμοθετημένης νομολογίας της οικονομίας.
Δίπλα στην επίσημη παγκόσμια αγορά, μια επίσης παγκόσμια παραγορά, όπλων, ναρκωτικών και παράνομων χρημάτων θριαμβεύει. Αυτή η αγορά που δεν έχει στρατόπεδα, παρά μόνον κέρδη, χρειάζεται ουδέ­τερα εδάφη, out of low, φορολογικούς παράδεισους για να εγκαθιδρύσει τα κρίσιμα επιχειρηματικά της κέντρα. Σύμφωνα με πληροφο­ρίες της Ιντερπόλ, στα Σκόπια, στη Γευγελή και στα προάστια της Ανδριανούπολης και της Κωνσταντινούπολης, λειτουργούν εργαστήρια που επεξεργάζονται το μεγαλύτερο μέρος της ηρωίνης, που καταλήγει στην Ευρώπη.
Πάντως η οικογένεια Τι………λτι που ελέγχει ένα μεγάλο μέρος από αυτό το κύκλωμα, κατάγεται από τα Σκόπια. Μέχρι το 1990 τα φορτία ναρκωτικών έφθαναν από τη Νοτιοδυτική Ασία και την κοιλάδα Μπεκάα του Λιβάνου, στα εργαστήρια της Κων/πολης όπου υφίστανται την αναγκαία «χημική επεξεργασία». Η διάλυση των Βαλ­κανίων μετέφερε αυτά τα κέντρα επεξεργασίας πιο κοντά στην Ευρώ­πη, στα Βαλκάνια.
Τον Ιούλιο του ’92, ένα ρώσικο αεροπλάνο τινά­χτηκε στον αέρα εξαιτίας του φορτίου του, λίγο έξω από τα Σκόπια. Στο αεροδρόμιο την άφιξή του περίμεναν φορτηγά από το εργοστάσιο του Κραγκούγεβατς.?????
Το εμπάργκο κατά της Σερβίας, (η ποτοαπαγό­ρευση της επίσημης διπλωματίας) άνοιξε χρυσές δουλειές στο πλανη­τικό Σικάγο μας. Σε καιρούς ανέχειας και λιτότητας για τα Σκόπια, το κρατίδιο έχει αυξήσει τις εισαγωγές του (;???;;;;;) για να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες των εμπόρων, που θησαυρίζουν με την μεταπώλησή τους στη Σερβία. Αλλά εκτός από το ρόλο της «σκοτεινής» τρύπας στο κέντρο των Βαλκανίων, που θα συντηρείται από την ελεύθερη διακίνηση συναλ­λάγματος και εμπορευμάτων, τα Σκόπια παρουσιάζουν και ενδιαφέ­ρον σαν «τασάκι» της Ευρώπης. Ο βιομηχανικός κόσμος της πολυθρύ­λητης «ανάπτυξης» αντιμετωπίζει όλο και πιο οξυμένα προβλήματα διάθεσης των τοξικών του αποβλήτων. Η κατάρρευση των χωρών του υπαρκτού σοσιαλισμού, απελευθέρωσε τις χωματερές των Βαλκανίων.