Translate

Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2019

Όλοι οι πατριάρχες ήταν Τύποι Χριστού



O Shem ήταν ο πρωτότοκος υιός του Νώε που κρατούσε τη θέση του αρχιερέα στο πατριαρχικό σχήμα ,πολύ πρίν την λευιτική ιεροσύνη.
Οι Υιοί του Θεού ,απόγονοι του Αδάμ, ήταν σε κάθε γενιά βασιλείς και ταυτόχρονα και ιερείς , Σεθ ,Ενώς , Καινάν , Μαλελεήλ ,Ιαρέδ , Ενώχ , Μαθουσάλας , Λαμέχ και Νωε .
Μετά τον Νώε αρχιερεύς έγινε ο υιός του Σεμ

Ο Σεμ παρουσιάζεται και ως Μελχισεδέκ , βασιλιάς της δικαιοσύνης και της ειρήνης .
Η γραμμή των πατριαρχών όπως παρουσιάζεται στη Γένεση αποτελείτο από θεωμένους ανθρώπους ,πραγματικούς υιούς του Θεού κατά το πρότυπο του Ιησού, βασιλείς , αρχιερείς και προφήτες ταυτόχρονα, εμφορούμενους με όλες τις θείες αρετές οι οποίες τους παρασχέθηκαν από τον Θεό για να εκπληρώσουν τα καθήκοντα τους ως αντιπρόσωποι του επι της γής.
Η Βασιλεία τους βασίζεται στους Θείους και ακατάλυτους νομους ,χωρίς όμως να υποχρεώνουν δια της βίας κανέναν να τους υπακούσει ή να τους ακολουθήσει χωρίς τη θέληση του .

Είναι οι ιεροκήρυκες της δικαιοσύνης χωρίς να υποχρεώνουν κανέναν σε τυφλή υπακοή.
Είναι όλοι τους σαν τον Νώε , κήρυκες της δικαιοσύνης και της ειρήνης.
Στην Γή πριν τον Μωυσή οι πατριάρχες αρχιερείς αντιπροσώπευαν αυτή την ουράνια ιεροσύνη .Ο Ιησούς αποτελεί έναν ακόμη παράδειγμα του αρχιερέα της ουράνιας ιεροσύνης.
Ο Λόγος , ο αληθινός Μελχισεδέκ , πράγματι έχει μια αρχή , δημιουργήθηκε πριν δημιουργηθεί ο χρόνος. Στη πραγματικότητα αυτός, ο Υιός, μαζι με τον Πατέρα δημιούργησαν τον Χρόνο.

Όλοι οι πατριάρχες ήταν Τύποι Χριστού .
Ο Μελχισεδέκ ήταν Τύπος του Υιού του Θεού.
Ο Θεός Πατέρας , ο αιώνιος Λόγος ο οποίος εν αρχή ήταν πάρα τω θεώ και πάντα δι αυτού εγένετο έγινε ο Χριστός , ο Υιός του Θεού , ο Αρχιερέας του επί γής.
Ο Υιός του Θεού ενσαρκώνεται ως Μελχισεδέκ συνεχώς καθώς η βασιλεία του Θεού επι γής δε σταματά ποτέ να έχει τον Αρχιερέα της , τον επίγειο βασιλιά της ειρήνης και της δικαιοσύνης.

Βιβλίο προφήτη Δανιήλ :
Δαν. 7,13 Έβλεπα μετά προσοχής στο όραμα της νυκτός και ιδού κάποιος, ως υιός ανθρώπου, ήρχετο επ' των νεφελών του ουρανού, έφθασε εμπρός στον παλαιόν των ημερών και ωδηγήθη προς αυτόν υπό των αγγέλων εν δόξη.

Δαν. 7,14 Εις αυτόν εδόθη η εξουσία, η τιμή και η βασιλεία και όλοι οι άνθρωποι λαοί, φυλαί και γλώσσαι θα υπηρετήσουν αυτόν.
Η εξουσία του θα είναι εξουσία αιωνία και η βασιλεία αυτού ποτέ δεν θα φθαρή και δεν θα σβήσει.